Susanne de Rooij weergeeft een mega mooie benadering in de muziek

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 09:30

Feest! Het bedrijf van zangeres Susanne de Rooij genaamd Heart4Music bestaat vandaag 13 jaar! Ze beschikt over groot vuur; vuur dat haar muzikaal talent aanwakkert en anderen daarmee wat moois geeft. Susanne is iemand met kracht, een prachtig stembereik, en een vocaal specialiste met avontuur en spanning in haar stem. Deze elementen maken haar bijzonder, op een dusdanige manier waardoor mensen en kinderen daar zoveel moois van meekrijgen! Ook niet onbelangrijk: dit jaar start ze haar eigen zangpraktijk op twee locaties: in 's-Gravenzande en Wateringen.

Kinderen wat moois meegeven

Het feit dat Susanne haar talent inzet voor mooie doeleinden is geweldig. Zo is het ook prachtig dat ze muziekles en muziektheater geeft aan kinderen die zich ook op expressieve wijze willen uiten. “Ik zie de passie die ik zelf van binnen voor muziek voel terug in kinderen,” vertelt Susanne. “Ik zie dat enthousiasme terug, en ik vind het enorm fijn dat ik zoiets kan delen. Juist daardoor lukt het ook makkelijk om het te delen; je hebt immers dezelfde passie. Plezier is het liefste wat ik zou willen meegeven. Dat vind ik het belangrijkste, plezier meegeven aan kinderen; wat dat ook mag zijn. Ik doe veel met zingen, toneelspelen en bewegen. In deze elementen zie ik kinderen daar het liefst in opgaan, en soms hebben ze ook een bepaalt talent daarin. Dat is niet noodzakelijk, want ik geef ook les aan kinderen die er alleen al van kunnen genieten, en als ze daar zelfvertrouwen van krijgen, dan geeft dat mij echt enorm veel voldoening.”

“Zich in een andere wereld bevinden; een soort droomwereld”

Susanne weet maar al te goed wat het zo belangrijk maakt om kinderen te voorzien van fantasie en vindingrijkheid. “In theater zit een vrij speelse kant. Ik denk dat kinderen die een beetje vast zitten daarin los kunnen komen. Dat ze het besef hebben dat ze grappig kunnen zijn of in een andere rol kunnen stappen. Zich in een andere wereld bevinden; een soort droomwereld. Dat kan heel erg bevrijdend zijn. Daarin kan je echt de magie van het theater terugvinden.”

Haar vuur der brandende verlangen

Doorzetten, creëren, inspireren, schitteren, uitstraling, spanning, intensiteit; zeven vlammen die het vuur in Susanne krachtig maakt. Haar vuur zorgt voor gedrevenheid op wat voor muzikale manier dan ook, deze zeven vlammen bundelen elke kracht steeds weer opnieuw. “Ik denk dat ik mij vooral ook vasthoud aan wat ik uitstraal, dan wel uit. Mijn grootste angst zou zijn dat ik dat vuur niet meer in mij zou hebben. Natuurlijk heb ik ook wel een strijd gehad om dat vuur vast te blijven houden. Er zijn natuurlijk zoveel mensen om je heen die van alles van je verwachten. Als ze dan allerlei dingen in twijfel gaan trekken (soms goed bedoeld), dan krijg je tegelijkertijd steeds meer de bevestiging dat wat je doet ook echt jouw passie is. Alleen jij kunt dat voelen, een buitenstaander zal er wat anders naar gaan kijken. Toch zijn er natuurlijk ook mensen die dat ook hebben, en dat je elkaars passie daarin begrijpt. Als het je lukt om deze passie na te streven, verrijkt het je leven ook enorm!”

Dromen met Susanne

Met haar vuur heeft ze natuurlijk ook eigen dromen om te realiseren. Dromen om uit geheel van haarzelf vorm te geven. “Ik heb mijzelf voorgenomen om daar deze zomer eens goed voor te zitten. Zelf zou ik ook wel iets willen creëren; bijvoorbeeld liedjes voor op Spotify of YouTube. Ik heb wel wat Nederlandse liedjes liggen, maar misschien wil ik wel een aantal Engelse liedjes maken. Het zou wel echt extreem mooi zijn om iets van mijzelf uit te brengen, ook als zoiets erkend wordt. Het zou voor mij een heel leuk streven zijn. In dat opzicht heb ik nog wel een extra push nodig, maar dat komt zeker vanzelf wel goed!

Wat ook nog een droom van mij zou zijn, is om op het North Sea Jazz Festival te staan. Dat is niet niks, dus als dat zou lukken dan is dat echt werkelijk waar een enorme wens van mij die uit zou komen.”

Met al haar capaciteiten en haar uitstraling kan het haast niet anders zijn dan dat Susanne ooit bereikt wat ze maar wil!

Reactie plaatsen

Reacties

Mario Silvius
8 maanden geleden

Geweldig geschreven het is Susanne echt ook geweldig mens 😘