Lisa de Graaf floreert als prinses, en maakt veel moois los bij kinderen

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 08:00

Stel je voor; je wilt van je hobby je werk maken. Hoe doe je dat, waar moet je beginnen en wat voor mogelijkheden heb je? Lisa de Graaf heeft dat proces op een succesvolle manier voor elkaar gekregen. De 23-jarige entertainster is te boeken als prinses, en in dat opzicht heeft ze met haar talent en fantastisch doorzettingsvermogen zoveel dromen tot werkelijkheid gebracht. Ook de vele andere ervaringen en opdrachten hebben haar gevormd tot waar ze nu staat: schitterend als een echte ‘all of a kind’! “Het is heel mooi om een stukje van jezelf in een karakter te mogen leggen,” vertelt Lisa. “Een bekend karakter zoals Assepoester is al heel vaak gespeeld, en ik hoop dat ik daardoor goed kan laten zien wie zij is als karakter, maar dat ik dat ook op mijn manier kan doen.”

Lisa kan ook wat voor jou betekenen als prinses tijdens feestjes. Bezoek voor de mogelijkheden haar website Magical Party! Foto: John Dijksta

De magie van het theater

Lisa heeft echt enorm veel gedaan en meegemaakt in haar leven. Vroeger zat ze op ballet, en van daaruit is haar passie voor theater toegenomen. Het kan de basis zijn geweest voor haar ontwikkeling, die ze in meerdere opzichten heeft gerealiseerd. “Op ballet wilde ik altijd vleugeltjes om en een kroontje op, anders vond ik er niets meer aan,” herinnert Lisa zich. “Toch heb ik het vroeger zeker leuk gevonden. Ik denk dat ik dankzij dans mijn liefde voor theater heb gevonden.”

“Het is enorm magisch als je je verhaal mag vertellen aan een groep mensen”

Lisa weet precies wat theater een van haar passies maakt. Deze passie wist ze al gauw breder vorm te kunnen geven. “Op een gegeven moment besloot ik om mee te doen met allerlei theaterscholen. Ik heb er echt zulke leuke vrienden gemaakt, en dat vergeet ik nooit meer. Musical adoreer ik enorm binnen theater. De magie komt echt tot leven op die manier, want het is enorm magisch als je je verhaal mag vertellen aan een groep mensen. Ook in het publiek kan ik enorm genieten van deze magie.”

Een succesvolle nieuwe stap: iJunior

Toen Lisa 11 jaar was, is ze begonnen met presenteren. Op dat moment kwamen er langzaamaan steeds meer dingen op haar pad, zoals drie theaterstukken op drie verschillende toneelscholen, of gevraagd worden voor een commercial. Ze ging aan de slag met haar eigen webshow: iJunior. Met deze webshow heeft ze mooie interviews gehouden, en heeft ze ook de YO! Award gewonnen: een prijs voor de beste website gemaakt door jongeren. Lisa weet nog heel goed hoe ze daarmee op het idee kwam.  “Daar is het mee begonnen, en op dat moment was ik ook enorme fan van paarden en ging ik ook naar de Penny Fanshow,” vertelt Lisa. “Daar heb ik gevraagd of ik ze mocht interviewen. Later heb ik onder meer SaVaNNa geïnterviewd, en kwamen er steeds meer interviews. Zo kwam er destijds een nieuwe Disney-film aan, een première daarvan. Mijn broer vertelde mij dat ik een mailtje moest sturen of ik langs mocht komen voor interviews. Dus ik stuurde als 11-jarig meisje een mailtje, en ik mocht gewoon langskomen. Dat vond ik echt enorm tof! Hierdoor ben ik gaan reporten richting de filmpremières. Dat deed ik dan samen met mijn broer, waar hij een grote camera bij zich had. Het is daardoor ook gelukt om in het Jeugdjournaal te komen, en dat leidde tot zoveel bezoekers dat mijn website er eventjes uit lag. Het opende in elk geval nieuwe deuren destijds!

De eerste première waar ik toen voor werd uitgenodigd door Disney was The Muppets, ergens rond 2012. Daar maakte ik een video van, en interviewde ik de BNN’ers die langskwamen. Vaak stond ik dan naast Shownieuws om te kunnen interviewen op de rode loper. Ook heb ik de première van The Avengers bijgewoond, en van Brave. Dat was echt geweldig om mee te maken, want op deze manier kon ik mijn liefde die ik heb voor film op een mooie manier kwijt.”

Foto: John Dijkstra

Inspiraties

Reporter zijn, in commercials spelen, presenteren, steltlopen; in meerdere opzichten weet Lisa te schitteren en groei door te maken. Deze veelzijdigheid is bewonderingswaardig, en zeker niet vaak terug te zien. Voor haar zijn er diverse inspiraties die zij bewondert. “Er zijn veel mensen die mij enorm inspireren, zoals mijn vriend Francesco, mijn beste vriend Hans en mijn ouders. Zij zijn de reden waarom ik zo ondernemend ben geworden, en waardoor ik veel kansen heb gehad om enorm gesupport te worden waardoor het allemaal mogelijk was. Wie mij ook inspireert is Chantal Janzen, ook vanwege haar veelzijdigheid. Zij heeft daardoor iets wat ik heel erg bewonder.”

Het opzetten van een eigen bedrijf: Magical Party

Lisa speelt als prinses op verschillende feestjes. Dit werk van haar, wat veel moois in haar en in kinderen losmaakt, heeft ze op een mooie manier kunnen vormgeven. “In 2014, toen ik 14 was, ben ik begonnen met cosplay. Dat kwam doordat mijn broer een keer thuiskwam van een Comic Con: een evenement waarbij je alles gerelateerd aan films, series en stripbladen kunt terugvinden. Hij vertelde mij dat er allerlei mensen in mooie kostuums liepen. Ik vroeg hem of er ook prinsessen waren, en hij zei ja. Dus de volgende keer ging ik zeker mee. Ik was toen op vakantie in India, en daar heb ik mijn eerste cosplay kostuum laten maken: een Tinkerbell jurk. Daarin ging ik naar mijn eerste conventie, en dat was echt heel goed bevallen. Ik wilde steeds meer kostuums hebben, zoals kostuums van Anna en Ariël, maar daar had ik op een gegeven moment het geld niet voor. Een baantje in de supermarkt zag ik destijds niet zitten, dus na een avondje brainstormen kwam ik op het idee om deze kostuums en karakters mee te nemen naar kinderfeestjes. Dat heeft op dat moment al heel goed gewerkt, en is een begin geweest voor wat ik nu doe!”

Hard work pays off; Lisa is steeds meer blijven schitteren met haar werk als prinses

Als je iets wilt, dan kan je dat. Dat is een uitspraak die veel mensen aan andere mensen vertellen die dromen over een mooie baan en groeimogelijkheden. Ook bij Lisa heeft hard werken beloond; middels haar kracht, haar fantasie, haar talent en de wil om te kunnen schitteren op haar manier. “Ik was ervan overtuigd dat ik dat wel kan. Diezelfde avond na het brainstormen stonden de eerste advertenties op Facebook, en gedurende de eerste week had ik mijn eerste drie boekingen al binnen. Op deze manier is dat concept steeds meer uitgegroeid. Ik kreeg ook steeds meer diverse boekingen binnen, waardoor ik naast Prinses Anna ook Koningin Elsa mocht spelen. Op deze manier kreeg ik meer aanvragen. Op dat moment zat ik nog op de middelbare school, dus kon ik deze opdrachten enkel in het weekend uitvoeren. Daarbij reisde ik altijd met het OV, in kostuum, en dan werd ik opgehaald van het station. Wat dat betreft is het nu makkelijker om ergens te komen met de auto,” lacht Lisa. “Ik rijd gemiddeld 50.000 km per jaar door heel Nederland (en België). In 2022 had ik 46 hotelovernachtingen om het reizen te beperken, en waren er in dat jaar 147 prinsessenopdrachten naast al mijn andere entertainmentwerk.

Hier is: Koningin Elsa! Foto: Mike Attinger

Gelijkenissen met andere prinsessen

Belle, Ariël, Anna, Elsa, Sneeuwwitje; Lisa kan ze allemaal spelen. Als je zoveel prinsessen speelt, is het dan mogelijk om één of meerdere prinsessen als een voorbeeld voor jezelf te kunnen zien? Lisa is overtuigd van wel. “Ik ben zeker wel een Disney-fan,” beaamt ze. “Meestal omschrijf ik het zo: Prinses Anna is een van mijn favoriete karakters, omdat ze heel veel op mij lijkt. Qua gedrag en doen en laten heeft ze veel van mij weg. Wat dat betreft is ze net zo levendig zoals ik dat kan zijn. Ook Rapunzel is een van mijn favorieten, en dat is juist omdat ik haar meer zou willen zijn. Zij is zo optimistisch, en dat optimisme zou ik nog meer kunnen gebruiken.”

Echt fantastisch als je dit allemaal voor elkaar kunt krijgen! Foto's: Angela Dekens & Mike Attinger

Het gevoel wat kinderen met je doen, tezamen met een hartverwarmende boodschap

Lisa krijgt het op een geweldige manier voor elkaar: het ‘living the dream’ idee, en daarin kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Met het talent om zoiets voor elkaar te krijgen wil ze er zeker ook een mooie boodschap aan toevoegen. “Kinderen blij zien worden; dat kan een hele slechte dag helemaal goed maken!” veronderstelt Lisa. “Het doet echt wat met me als kinderen zo fan zijn, en hopen dat je niet weggaat of dat ze je blijven knuffelen. Dat is zo’n magisch gevoel, want deze kinderen zouden dat soort films met prinsessen die ik speel misschien wel honderden keren gekeken kunnen hebben. Natuurlijk, kinderen reageren steeds anders, maar sommige ouders kunnen na afloop zeggen dat hun kinderen nog nooit zo stil zijn geweest. Kinderen kunnen echt met open mond staan kijken, of anderen zien je van 30 meter afstand en knuffelen je dan ineens nog voordat je het in de gaten hebt. Ieder kind heeft een eigen beleving daarin, dat je voor ieder persoon steeds wat anders betekent. Ik hoop dat ik op dat moment de juiste dingen kan aandragen en overbrengen naar kinderen!”

“Het belangrijke aan het zijn van een prins of prinses is dat je lief of vriendelijk bent naar andere mensen”

Lisa hecht veel waarde aan het doorgeven van een prachtig voorbeeld met een mooie boodschap. Voor de kinderen heeft ze een belangrijke, maar toch ook een hartverwarmend verhaal. “Mijn hoofdboodschap is dat het belangrijke aan het zijn van een prins of prinses is dat je lief of vriendelijk bent naar andere mensen. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, maar echt om hoe je je gedraagt. Ik leer ze daarin hoe ze mensen kunnen helpen, of een warme knuffel geven of hoe ze moeten reageren op een complimentje. Hiermee probeer ik kinderen trots te laten zijn op wie ze zijn en te laten geloven dat vriendelijkheid echt heel belangrijk is, en niet een kroontje op je hoofd.”

Trots in alle opzichten

Hetgeen waar Lisa zich voor heeft ingezet is prachtig om te zien; zowel qua uitvoering als qua ontwikkeling. Zelf is ze in meerdere opzichten enorm dankbaar en trots. “Ik ben echt heel dankbaar voor alle mensen die ik heb ontmoet, op mijn reis tot waar ik nu ben. Ik heb bijvoorbeeld mijn vriend ontmoet op de set van een videoclip. Mijn beste vriend heb ik tijdens een sinterklaasintocht ontmoet. Op dat moment speelde ik prinses Anna. Daarnaast is een van mijn goede vriendinnen echt mijn ‘prinsessenzus’ geworden. Zij kwam ooit auditie bij mij doen, en zo is zij weer in dit wereldje terechtgekomen. Het is echt enorm speciaal dat ik door dit werk allerlei leuke mensen mag ontmoeten, en dat ik steeds meer bijzondere momenten mag meemaken!”

Lisa is een echte ‘all of a kind’, en is voornamelijk te boeken als prinses. Heb je interesse in haar bezoek tijdens een kinderfeest? Bekijk haar website, en laat via het contactformulier aan haar weten waar je naar opzoek bent qua prinses. Zij is in staat om met haar kracht, haar doel, haar passie en haar boodschap kinderen een onvergetelijke tijd te geven en te inspireren! Foto's: Angela Dekens 

Reactie plaatsen

Reacties

Durk IJtsma
9 maanden geleden

Lisa is een prachtig mens en we kennen elkaar al jaren. Ooit hebben we elkaar ontmoet op een event waar zij een Disney prinses was en ik een ridder uit een zelf geschreven fantasy boek. Nu werken we vaak samen in real life game events. Dit doen we beiden met veel plezier. Ook ben wel wat jaloers op Lisa, hoe ze hier haar werk van heeft kunnen maken. Topper.