Moniek Scholten verwerkt mooie artistieke creaties in mooie schilderijen

Gepubliceerd op 17 juni 2023 om 10:00

Schilderen werd een steeds grotere passie voor Moniek Scholten. Ze heeft een mooie online galerij, waar prachtige schilderijen terug te vinden zijn. Ze raakte steeds meer bedreven in het schilderen, en uit haar talent in verschillende vormen: kleurrijk, abstract en realistisch. Ze krijgt aanvragen van verschillende mensen om schilderijen in dat soort creaties te maken, en de manier waarop Moniek dat voor elkaar krijgt is geweldig: veelzijdig kleurrijk, creatief abstract en realistisch alsof het echt is!

Haar grote passie steeds meer gaan uitbreiden

Voor Moniek is het geweldig dat ze nu op een veelzijdige manier haar talent kan vormgeven en uitbreiden. Steeds meer bedreven raken in het schilderen werd duidelijk zichtbaarder. “Schilderen is altijd al mijn hobby geweest, aangezien ik vroeger altijd graag knutselde,” vertelt Moniek. “Hierdoor heb ik altijd wel een creatieve bezigheid gehad. Op een gegeven moment merkte ik dat ik heel wat werk had gemaakt, maar als mensen aan mij vroegen wat voor werk ik had gemaakt, wist ik dat niet zo goed. Doordat ik verschillende schilderstijlen uitvoerde, leek het mij een idee om dat soort werken op een website te plaatsen. Hierdoor is het makkelijker om opdrachten voor mensen uit te voeren, en probeer ik steeds meer opdrachten binnen te krijgen.”

“Door af te wisselen ben ik steeds veelzijdiger geworden, en dat maakt het steeds leuker.”

Moniek schildert in veel verschillende stijlen. Haar kennis en kunde over deze stijlen nam steeds meer toe; welke stijlen en welke verfsoorten op verschillende manieren te gebruiken. “Ik ben zoveel filmpjes online tegengekomen. Ik ben op een creatie met vloeibaar acryl uitgekomen, waarbij je de verf vloeibaar giet op je doek. Door te bewegen gaat de verf steeds meer in elkaar en om elkaar heen, en het is heel mooi om op deze manier het effect van verf terug te zien. Door te proberen ontdek je steeds meer wat je zelf kan, en bereik je steeds meer. Schilderen is echt een kwestie van doen, en ik wissel in dat opzicht graag af. Door af te wisselen ben ik steeds veelzijdiger geworden, en dat maakt het steeds leuker. Zo heb ik twee jaar geleden een cursus realistisch kunstschilderen gevolgd. Dat gebeurt vaak met olieverf, want het duurt langer voordat dat droog is. Hierdoor kan je mooiere overgangen maken. Dat gebruik ik bij realistisch schilderen, en kleurrijk abstract schilderen doe ik met acrylverf. Dat droogt sneller waardoor je na een uur met de volgende laag kan beginnen. Op die manier wissel ik het af, en daardoor kan ik beter afstevenen op de schilderwens die iemand heeft.”

Moniek haar schilderstijlen

Het steeds weer wat nieuws uitproberen en bezig blijven zijn heeft bij Moniek goed uitgepakt. Zij vervaardigt haar schilderwerken op drie fantastische manieren. Op deze stijlen zullen we nader in gaan.

De kleurrijke schilderijen van Moniek geven het beeld een prachtige glans, en extra levendigheid. “Een tijdje geleden heb ik bij een atelier geschilderd tijdens een open avond,” vertelt Moniek. “Op dat moment wist ik al dat ik een groot schilderij voor boven de bank wilde maken, alleen wist ik nog niet wat voor schilderij. Zij hadden daar boeken liggen met verschillende schilderijen erin. Mijn oog viel op een kleurrijk schilderij van de Wit-Russische kunstschilder Leonid Afremov. Dat was ik aan het naschilderen, en dat hangt ook hier in ons huis boven de bank. Zijn schilderij beschikte over fel sprekende kleuren die voor veel vrolijkheid zorgen. Daardoor ben ik ook veel schilderijen op basis van kleurrijke creaties gaan maken. De kleuren van de schilderijen van Afremov bracht hij ook op het doek aan met een paletmes. Ook met hele losse bewegingen kon hij de kleur op een mooie manier aanbrengen. Een van mijn eerste opdrachten waren kleurrijke schilderijen, en op deze manier heb ik ook steeds meer inspiratie kunnen opdoen.”

Veel prachtige kleurrijke schilderijen hebben al een plek in de galerij van Moniek gekregen. Veel van haar opdrachtgevers hebben al het één en ander op de website gezien. “Zij geven aan mij nog aanvullende informatie over hoe zij hun schilderij willen hebben, en op deze manier kunnen we toewerken naar een mooi geheel. Het varieert van concrete voorbeelden tot zoeken naar de juiste vorm.”

Een prachtig kleurrijk geheel!

Ook in een abstracte vorm weet Moniek hele mooie creaties te ontwerpen. De uitstralingen op haar abstracte schilderijen mogen beschouwd worden als mysterieus, spannend, maar absoluut levendig! “Het is een andere vorm van schilderen,” legt Moniek uit,” anders als in dat het vaak één moment is dat je de verf op het doek aanbrengt en dan beweegt en wachten tot het droog is. Dat houdt in dat het één middag is dat je met verf aan de slag bent, en als het is opgedroogd kan je het doek nog eens opvullen met druppels voor extra effect. Bij kleurrijk schilderen is het een proces van in laagjes bouwen: eerst een deel van het schilderij invullen of de achtergrond. De één is een activiteit (abstract schilderen), en de ander is stapsgewijs schilderen tot een totaalplaatje. Daarbij is het leuke aan abstract schilderen dat je vooraf nog niet weet wat het resultaat gaat worden. Door het steeds meer mengen van kleuren ontstaan er steeds nieuwe en verrassende kleuren.”

Abstract, intensiteit dat het uitstraalt!

Je kijkt naar het schilderij, en denkt: dit is net echt! Ook in de realistische schilderstijl heeft Moniek enorm mooie schilderijen ontworpen. Door ernaar te kijken is het net echt. “Die cursus realistisch kunstschilderen heeft mij daar echt veel mee geholpen. Stapsgewijs leer je hoe je zoiets opbouwt, en door veel te oefenen krijg je de techniek en vaardigheden onder de knie. Het is een kwestie van oefenen en goed kijken, dus niet alleen kijken naar je schilderij, maar ook vergelijken met het voorbeeld en goed gefocust blijven.”

Wat een talent als je dit kan schilderen!

Verdere schilderdoelstellingen

Moniek heeft talent, talent dat zich op een bijzondere manier op het schilderdoek uit. Hiermee zou ze echt heel veel meer kunnen bereiken. “Het liefst zou ik nog meer opdrachten binnenkrijgen. Hierdoor word je ook meer uitgedaagd om andere stijlen van binnen kunst uit te proberen. Daarnaast lijkt het mij geweldig om ooit een keer een expositie te hebben, waarbij mijn eigen werk getoond kan worden. Het zou echt mooi zijn om mijn schilderijen daarin terug te zien!”

Benieuwd naar wat Moniek voor jou zou kunnen betekenen? Bezoek haar galerij, want ze kan jou van enorm mooie schilderijen voorzien, in welke vorm dan ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.