United Cheers Cheerleaders bezorgt met volle enthousiasme veel entertainment

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 08:30

Al bijna 20 jaar is United Cheers Cheerleaders onderdeel van het entertainment team van voetbalclub ADO Den Haag. In dit artikel zullen Jitske en Melony het hebben over United Cheers Cheerleaders. Jitske zit nu ongeveer twee jaar bij United Cheers Cheerleaders; zowel als cheerleader met dansen en als cheerleader met stunten. Melony zit inmiddels 15 jaar bij United Cheers Cheerleaders. Zij is begonnen in de jeugd van United Cheers Cheerleaders, en nog steeds is ze cheerleader in het dansen en stunten. Verder helpt ze ook met de social media en de website van United Cheers Cheerleaders.

Hoe in aanraking gekomen met cheerleading

Melony is al een tijdje betrokken bij United Cheers Cheerleaders. Gelijk bij het zien van cheerleading was het raak. “Toen ik in de brugklas zat ging ik een keer boodschappen doen in de Albert Heijn,” vertelt Melony. “Daar zag ik een hele grote poster van de ADO Cheerleaders. Ik wilde vroeger altijd al cheerleader worden. Ze zochten ook meiden voor het jonge team, en aangezien ik destijds 14 jaar was dacht ik eraan om daar aan te sluiten.”

Op een later moment is Jitske erachter gekomen dat ze cheerleader wilde worden. “Ik heb op Netflix de serie Cheer gezien, en toen heeft het echt wat in mij aangewakkerd,” vertelt Jitske. “Ik had niet echt verwacht dat het ook in Nederland was. Toen ik ging zoeken op Google zag ik meer over United Cheers Cheerleaders. Nadat ik mee ben gaan doen aan lessen besloot ik nooit meer ermee te stoppen.

De serie Cheer heeft mij weldegelijk geïnspireerd. In deze docuserie zijn een aantal mensen die ik echt heel tof vind en die ik ook volg op social media. Er zijn ook cheercoaches die mensen hun leven kunnen veranderen door echt een team te vormen en mooie tijden kunnen laten meemaken.”

Ook voor Melony heeft Cheer impact gehad. “Twee jaar geleden kwam corona, en daardoor hebben we periodes gehad waarin we met maar negen cheerleaders een wedstrijd hadden. We hadden destijds niet een groot team. Natuurlijk krijg je te maken met een verloop van een aantal meiden die gaan, maar sinds corona kwamen er steeds meer meiden bij. Dat heeft er denk ik wel mee te maken gehad doordat Cheer online kwam op Netflix en mensen dat gingen Googlen. Daarnaast proberen we op social media onze activiteiten te posten, en eens in het jaar plaatsen we een bericht waarin we vragen om bij de United Cheers Cheerleaders te horen. Eerlijk gezegd hebben we dit jaar veel meiden. Waar we voorheen vaak moesten zoeken naar meiden, leggen we nu de nadruk om op social media te laten zien wie wij zijn en wat wij doen. Persoonlijk vind ik het heel speciaal dat je door de serie Cheers de andere kant van cheerleading ziet, waarbij de focus ook ligt op het stunten. Hierdoor zie je dat cheerleading echt een sport is!”

Geweldige beleving bij United Cheers Cheerleaders

United Cheers Cheerleaders bewijst al sinds jaar en dag haar waarde binnen de entertainment sector. Daar bedenken zij veel mooie gelegenheden voor. “Binnen cheerleading heb je verschillende categorieën,” aldus Jitske. “Waar wij ons op focussen is het dansen én het stunten, terwijl er verschillende teams zijn die zich op een van beiden focust. Wat wij altijd willen nastreven is dat wij onze stunts en dansbewegingen altijd het mooist laten zien; dus liever stunts die makkelijk uit te voeren zijn maar wel heel mooi zijn dan moeilijke stunts uitvoeren die er minder mooi uitzien.”

Aanwezig op mooie events en gelegenheden

Ze zijn op veel verschillende plekken aanwezig. United Cheers Cheerleaders zorgt overal voor geweldige acts. “Afgelopen juni hebben we op een benefietwedstrijd tussen het Youtube-elftal FC Creators en SV Leidschenveen gestaan, waarbij de opbrengsten uit de kaartverkoop ten goede kwamen aan de Voedselbank Leidschenveen,” herinnert Melony zich. “Ook hebben we opgetreden bij Parkpop op het Malieveld met de Haagse band 'De Kraaien'. Naast optreden geven we ook workshops aan kinderen op basisscholen, maar ook op andere verschillende feesten. Het is heel divers waar we kunnen staan; van workshops tot aan Halloween events en andere optredens. Dat kleden we altijd op verschillende manieren aan.”

Jitske: “Wij zijn voor van alles in te huren. Als je een bruiloft, een voetbalwedstrijd of een ander leuk event organiseert, en je hebt graag cheerleaders daarbij, dan kan je ons daarvoor boeken. Naast deze activiteiten hebben we bijvoorbeeld ook de seizoenafsluiting, waarbij we ook onze jonge leden erbij betrekken. De Panthers zijn de jongste leden van 6 t/m 11 jaar en de Jaguars zijn wat ouder; tussen de 12 en 15 jaar. Het is echt fantastisch om de jongste jeugd op deze manier wat mee te geven!”

Meer dan alleen dansen

Het vergt heel wat om cheerleader te zijn. United Cheers Cheerleaders zorgt ervoor dat je wordt voorbereid op alles en dat je er gelijk bij hoort. “Cheerleading draait om een teamgevoel,” beaamt Jitske. “Je bent heel goed als je samen bent, en ik denk dat je dat de jonge meiden al zou moeten meegeven. Als iets je niet lukt, probeer je het nog een keer. Als team realiseer je samen mooie resultaten, en ik vind het heel belangrijk om dat aan jonge meiden mee te geven.”

Melony: “Cheerleading is zeker niet te onderschatten. Het is een fysiek zware sport, zeker ook een teamsport. Dat proberen we vanaf het eerste moment aan de meiden mee te geven. Als er één meisje niet is, dan kan de rest van het groepje niet stunten. Iedereen is belangrijk in het team, en het is ook belangrijk om al gelijk te beseffen dat je een verantwoordelijkheid hebt naar je teamgenoten toe.”

Meedoen tijdens diverse kampioenschappen

Sinds 2011 doet United Cheers Cheerleaders mee aan verschillende kampioenschappen. Dat zijn evenementen waarbij de cheerleaders zich nog meer profileren. “Dat is echt super leuk!” vertelt Melony. “Toen in 2011 zijn we voor ons eerste Europees kampioenschap naar Praag geweest. Op dat moment dachten we dat we zoiets nooit meer in het echt zouden meemaken. In feite was dat het begin van nog veel meer internationale kampioenschappen. Het is vooral leuk omdat je niet alleen het cheerleading talent in je eigen land ziet, maar echt over de hele wereld. Door aan dat soort wedstrijden mee te doen maak je steeds meer mee! Je ziet zoveel talent dat het je enorm inspireert.

In Nederland wordt cheerleading steeds groter en populairder, maar het is nog niet te vergelijken met hoe het bijvoorbeeld in Amerika leeft. Vanaf het eerste moment dat we in Nederland kampioen werden, wisten we dat we in 2013 naar Amerika zouden gaan. De eerste keer in Amerika was zo magisch! We zijn daarna nog twee keer naar Amerika geweest, en hebben we nog vaker deelgenomen aan Europese kampioenschappen. Elke kampioenschap heeft heel wat moois, maar toch is voor mij het mooiste moment dat we Nederlands kampioen werden en naar Amerika mochten gaan.”

Heb je ook de wens om te willen schitteren tijdens dans en entertainment? Bezoek United Cheers Cheerleaders via deze website, en ontdek de wereld van cheerleading waarbij teamgevoel, groei en beleving centraal staan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.