Wedstrijden

Grootse overwinning voor Lokomotief mannen onder 19 in de bekerfinale

Het schutterswerk van Tristan Wildering liet zich in het eerste kwart al gelden namens Lokomotief uit Rijswijk. De onder 19 ploeg kon zodoende al vroegtijdig afstand nemen van Basketball Academy Utrecht. Ondanks dat Utrecht in het tweede helft nog terugkwam, konden zij een volgende run van Lokomotief niet meer overbruggen. De ploeg uit Rijswijk pakt met 58-90 daardoor de Basketball Cup in de onder 19 Eredivisie.

Tracks Parkstad onder 16 uit Hoensbroek heeft het gepresteerd om in de finale van de Basketball Cup terecht te komen. Via Lokomotief, QSTA United en en Celeritas Donar staan ze nu in de finale tegen UBALL uit Utrecht. De Utrechtse formatie doet het erg goed in de onder 16 Eredivisie. Dat was in de finale van de Basketball Cup terug te zien. Al gelijk nam Utrecht een voorsprong, ook omdat Tracks Parkstad er haast geen veldscore in kreeg in de eerste helft. Het verschil was in de eerste helft al gemaakt, en zou uiteindelijk met 62-96 in het voordeel zijn van Utrecht waardoor zij de beker winnen in de onder 16 Eredivisie.

Eerst leek het erop dat Topkip Lions opnieuw uit was op een sterke wedstrijd tegen Grasshoppers. Zij zijn de enige geweest die dit seizoen van Grasshoppers hebben kunnen winnen. Ondanks de voorsprong van tien punten kwam Grasshoppers dichterbij. De bezoekers uit Katwijk hadden in Lotte van Kruistum en Ilse Kuijt voldoende wapens om voor en na rust uit te lopen. Topkip kwam opnieuw dichterbij, maar de driepunters van Fleur Kuijt waren voor Grasshoppers bevrijdend om met 70-64 te winnen.

Gedurende de hele wedstrijd stond DeVeDo uit Ermelo er goed voor tijdens de finale van de TOTO Basketball Cup in de Eredivisie rolstoelbasketbal. Toch zag men R.B.V.M. uit Middelburg steeds terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk gaf de kracht van Fabian Jansen in de slotfase de doorslag, ondanks het sterke verweer van de ploeg uit Middelburg. DeVeDo wist daardoor met 59-64 te winnen en de Basketball Cup van 2024 binnen te halen.

Gedurende het eerste kwart ontstaat er al snel een lichte kloof tussen Triple ThreaT en Den Helder Suns. De dames onder de 21 uit Haarlem hebben een soepel samenspel waarin snelle aanvallen worden benut. Het tempo ligt hoog en het verschil wordt steeds groter. De uiteindelijke 91-51 overwinning voor Triple ThreaT in de finale van de Basketball Cup is hier het gevolg van geweest.

Tijdens de wedstrijd wist MBCA vooral gebruik te maken van meerdere speelsters: de driepunters van Hannah Mannaerts, de blocks van Adriana Reijnen en de inzet van Keslin Visser. Het vele balverlies van Leiden werd hen fataal, waardoor MBCA steeds meer uitliep. Uiteindelijk won de Amstelveense formatie met 68-58 en pakte daarmee de Basketball Cup van 2024.

Beide teams hadden in de eerste helft moeite met de aanval. Dat veranderde voor Dozy Den Helder in de tweede helft. Het ging beter in de aanval, en in de verdediging dwongen ze Celeritas Donar tot geforceerde schoten. Zodoende liep Den Helder uit naar een 65-55 overwinning en pakken ze de onder 18 Basketball Cup 2024.

Aan het begin van dit kalenderjaar wisten de mannen van BC Apollo onder 14 na een thriller te winnen van Lokomotief Rijswijk. Dit keer zouden de bezoekers uit Rijswijk naar de Apollohal komen. Ook deze wedstrijd werd erg spannend, maar de winst ging uiteindelijk naar Apollo met 82-74.

Zondagmiddag vonden er diverse wedstrijden in de Apollohal plaats. In de onder 16 mannen Eerste Divisie betrof het BC Apollo Amsterdam tegen MBCA Amstelveen, in de onder 12 mannen Eredivisie BC Apollo tegen Basketball Academy Utrecht en in de onder 20/22 Tweede Divisie BC Apollo tegen Flashing Heiloo. Alle drie de bezoekende teams wisten in de Apollohal te winnen. Onderin een toelichting over deze drie wedstrijden.

Koploper in de dames onder 21 Eredivisie, Triple ThreaT, neemt het thuis op tegen QSTA United. Het verschil op de ranglijst is groot, en zo leek dat in het tweede kwart ook het geval te zijn. Triple ThreaT nam afstand, maar zag in de tweede helft QSTA United steeds terugkomen. In de slotfase bleef de thuisploeg overeind en wist met 64-53 te winnen.

Met het duel tussen MBCA en Rotterdam kon de Amstelveense formatie de nummer één positie in de elite B nog meer versterken. De tegenstander uit heeft het in de elite B zwaar gehad, maar wonnen afgelopen maand nog wel tegen Basketbal Academie Limburg. Hoewel Rotterdam goed bij bleef in de beginfase, leverde dit duel in de onder 16 Eredivisie geen verdere spanning op. MBCA liep steeds verder uit, en won uiteindelijk met 99-68.

Op aanvallend, reboundend en verdedigend vlak hebben de onder 14 meiden van BC Shooters gedomineerd tegen de bezoekers Lokomotief uit Rijswijk. Er werd goed geschoten, sterk gedoken voor elke bal en voor elke mogelijkheid. Hierdoor kwam een ruime overwinning voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg niet meer in gevaar.