Kiki Fleuren back in action: Orange Lions 3x3 winnen van Puerto Rico en Italië

Gepubliceerd op 10 juli 2024 om 09:00

Afgelopen september overkwam Kiki Fleuren opnieuw een vreselijk moment: het scheuren van een kruisband. Dat gebeurde in 2017 al eerder, en dus was het vanaf dat moment weer een proces van helen en genezen. Gisteravond in Bordeaux kwam ze in actie namens de 3x3 Orange Lions, en op wat voor manier. Tegen Italië werd er door haar weer als vanouds geschoten vanaf de tweepuntslijn. Zowel tegen Puerto Rico als tegen Italië wisten de Lions als collectief te winnen als beide duel in de groepsfase succesvol af te ronden.

Orange Lions VS Puerto Rico

Beide teams hebben moeite in de aanval in de eerste minuten van de wedstrijd. Veel schoten worden gemist, mede door geforceerde pogingen. De eerste score komt van Puerto Rico via een drive van Ashley Torres. Op dat moment is Kiki Fleuren het veld op gekomen en bewijst direct haar waarde met een mooie pass op Zoë Slagter, die voor de opening aan de kant van de Lions zorgt. Ze laat zien dat ze terug is. Ze mag plaatsnemen op de vrije worp lijn en bezorgt daarmee de voorsprong voor de Lions. Het aantal teamfouten aan de kant van Puerto Rico loopt op. In zeven minuten tijd staan ze al op vijf teamfouten. Julia Jorritsma maakt gebruik van de ruimte om gelijk te maken, waarna Slagter hetzelfde doet omdat Puerto Rico in de verdediging moet uitkijken. Desondanks weet Alicia Penzo gelijk te maken onder het bord, en Torres zorgt voor 5-6 voor Puerto Rico met nog zes minuten te spelen. Toch is het aantal teamfouten een pijnpunt voor Puerto Rico. Ze staan al op zeven teamfouten, wat vrije worpen betekent voor de Lions. Loyce Bettonvil weet wel raad met de vrije worpen en zorgt weer voor een voorsprong voor de Lions. Kiki Fleuren is opnieuw aan de bal, op de manier zoals zij dat echt kan. Een pass op Zoë Slagter heeft succes. Onder het bord zorgt Slagter voor een uitbreiding van de voorsprong. Bovendien begaat Puerto Rico een technische fout waaruit Jorritsma een vrije worp erin weet te gooien. Daarbij is Jorritsma na de balinname van de Lions goed voor een aanvallende rebound waardoor Bettonvil weet te scoren. Het is Julia Jorritsma die het spel opeist. Opnieuw is ze sterk onder het bord en zorgt voor een grotere voorsprong voor de Lions: 11-6 met nog 5:30 minuut te gaan. Puerto Rico krijgt het moeilijker en maakt weer een persoonlijke fout waardoor Bettonvil het verschil op zes punten zet. De verhouding in de teamfouten gaat de doorslag geven. Bovendien hebben de Lions het overwicht onder het bord. Jorritsma maakt gebruik van haar kracht en zodoende komen de Lions niet meer in gevaar. De tweepunters van Kiki Fleuren en Julia Jorritsma zorgen voor een veilige marge. De Lions winnen met 21-11 van Puerto Rico en zijn enorm verheugd om Kiki Fleuren weer met open armen in het team te ontvangen.

Orange Lions VS Italië

Na de tweepunter van Laura Spreafico is het Kiki Fleuren die direct antwoordt met een tweepunter namens de Lions. De Lions komen op drie teamfouten na een minuut spelen. Italië speelt beweeglijk, getuige de snelheid van Chiara Consolini. Toch maken de Lions gelijk via een tweepunter van Julia Jorritsma, maar Consolini doet hetzelfde. Italië pakt veel aanvallende rebounds en blijft daardoor in het voordeel. Het is prijsschieten in deze wedstrijd, getuige opnieuw een tweepunter van Consolini: 4-8. Italië neemt afstand, maar Fleuren zorgt ervoor dat het verschil met een tweepunter niet groter wordt: 6-9. Daarbij staat Italië na vier minuten spelen op zes teamfouten. Ook Jorritsma kan schieten en minimaliseert het verschil met een tweepunter. De Lions zijn terug in de wedstrijd en maken gelijk via Slagter onder het bord. Bovendien pakt Fleuren de rebound en mag vanwege de zevende teamfout twee vrije worpen nemen. Zij zet de Lions voor het eerst op voorsprong via deze vrije worpen: 11-9. Consolini stopt de 7-0 run van de Lions halverwege de wedstrijd. Is het niet Fleuren die kan schieten, dan wel Jorritsma. Haar tweepunter betekent 13-10 voor de Lions. De Lions zijn op schot. Kiki Fleuren bewijst haar rentree en schiet weer raak. Een tweepunter op haar manier: 15-11. Italië komt in moeilijkheden en ziet dat de Lions vrije worpen mogen nemen na opnieuw een persoonlijke fout. Echter laat Loyce Bettonvil beide kansen liggen, en blijft het verschil vier punten. Dankzij Stefania Trimboli is het verschil slechts twee punten, en blijft het een spannende wedstrijd. Italië staat echter op tien teamfouten, wat vrije worpen en balbezit betekent voor de Lions. Bettonvil schiet er eentje raak, maar Italië krijgt vrije worpen na een persoonlijke fout. Consolini schiet er eentje raak, en aan de andere kant is het Jorritsma die voor 18-15 zorgt. De 21-puntengrens komt in zicht als ook Bettonvil scoort. Italië wil er nog niet aan toegeven. Er komen opnieuw vrije worpen aan Italiaanse zijde. Deze blijven echter onbenut, en de tweepunter valt ook niet bij de Lions. De wedstrijd blijft met nog anderhalve minuut onbeslist. Met 19-16 hebben de Lions met nog 57 seconden te gaan het balbezit. Ook nu wordt er niet gescoord, en heeft Italië een kans om dichterbij te komen. Er is niet veel tijd meer, 28 seconden, maar Italië mist de tweepunter. Iemand die niet mist is Julia Jorritsma, die de wedstrijd beslist met een tweepunter. De Lions winnen met 21-16 van Italië en blijven daarmee koploper in hun poule.

Reactie plaatsen

Reacties

Annie Van den Corput-Vanlier
10 dagen geleden

Geweldig Kiki