Let’s meet Daniëlle Bloembergen & Tjitske de Vries

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 08:30

In feite hebben ze kruislings van teams gewisseld, maar Daniëlle Bloembergen (rechts) en Tjitske de Vries (links) spelen al een tijdje in hetzelfde team. De manier hoe zij basketbal ervaren, laat zien dat ze enorm van deze sport houden; op het veld en daarbuiten!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Daniëlle Bloembergen, 20 jaar oud. Momenteel woon ik in Wirdum en basketbal ongeveer 8 jaar.”

“Ik ben Tjitske de Vries, 21 jaar. Ik woon in Heerenveen en basketbal ook ongeveer 8 jaar.”

2.  Hoe is basketbal in jullie leven gekomen?

Tjitske: “Ik ben eerst begonnen met turnen, maar mijn zus basketbalde daarvoor al. Ik bezocht haar wedstrijden, en de trainers en coaches spoorden mij aan om het ook te doen. Hierdoor ben ik het ook gaan doen, en ben er dus nooit meer van af gegaan.”

Daniëlle: “Vroeger heb ik ook geturnd en gedanst. Ik ben ook cheerleader geweest bij Aris Leeuwarden.”

3.  Wat voor type speelsters zijn jullie?

Tjitske: “Bij mij is dat een beetje veranderd. Ik ben begonnen als een forward die veel drives maakte, maar ik speel sinds een paar seizoenen vooral als center en heb mijn schot ook ontwikkeld. Ik kan als het nodig is ook de guardpositie spelen.”

Daniëlle: “Ik vind het ook lastig om mijzelf te plaatsen als driver of schutter. Mijn spel heeft van alles wat, hoewel ik minder op de center positie speel.”

4.  Waar hebben jullie zoal gebasketbald?

Tjitske: “Mijn eerste club was Dyna in Heerenveen. Daarna heb ik vier seizoenen bij BV Leeuwarden gespeeld, en nu ben ik weer terug in Heerenveen.”

Daniëlle: “Ik ben juist begonnen bij BV Leeuwarden. Daarna één seizoen bij Heerenveen, vervolgens weer Leeuwarden en nu weer terug in Heerenveen.”

5.  Tjitske: hoe was het om voor het eerst te basketballen in Heerenveen?

“Ik trainde eerst mee met de peanuts, en ik kende gelukkig de trainers al destijds. Het was enorm leuk, want ik heb nog steeds contact met iedereen. Dat vind ik het mooie van deze sport, dat je al snel een team bent. Het was daarom ook voor mij niet spannend om daar te beginnen.”

6.  Daniëlle: hoe was het om voor het eerst te basketballen in Leeuwarden?

“Voor mij was het helemaal nieuw, aangezien ik voor het eerst een teamsport uitoefende. Ik heb het al snel als heel leuk ervaren. Het was een grote club waar ik terecht kwam, en werd gelijk met open armen ontvangen.”

7. Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

Tjitske: “Voor mij was het een grote stap. Ik was ongeveer 14 jaar toen wij landelijk in onder 18 hebben gespeeld. Zoiets heb ik als heel tof ervaren. Zeker in Heerenveen hadden we een heel goed team, en daar heb ik enorm veel geleerd. Later in Leeuwarden heb ik kunnen laten zien wat we veel hebben geleerd.”

Daniëlle: “Eigenlijk is het voor mij hetzelfde als Tjitske. Het was super spannend, maar ik heb zoveel geleerd. Dat kan je later in het spel ook toepassen waardoor er meer speelminuten komen.”

8.  Zijn jullie met BV Leeuwarden ook betrokken geweest bij de heren 1 wedstrijden van Aris Leeuwarden?

Daniëlle: “We zijn daar regelmatig gaan kijken, en ik heb daar ook soms de muziek geregeld. Ik heb daar ook mijn vriend Cedric Dedecker leren kennen toen hij twee seizoenen bij Aris speelde.”

Tjitske: “Ik vind het leuk om te zien dat er elke seizoen weer een team staat met vaak nieuwe spelers en dat ze elk seizoen weer een ander spel neerzetten.”

9.  Is er iemand die jullie inspireren?

Tjitske: “Mijn zus Anneke de Vries inspireert mij zeker. Ze scheurde haar knieband, en dat vond ik heel heftig. Nu speelt ze bij het Nederlands militaire team, echt een mooie prestatie!”

Daniëlle: “In mijn familie ben ik de enige die basketbalt, dus daar kan ik het niet vandaan halen. Natuurlijk heb ik door Cedric de Eredivisie van dichtbij meegemaakt, dus is hij wel iemand voor wie ik enorm veel bewondering heb.”

10.  Daniëlle: je vertelde dat je cheerleader bent geweest bij Aris. Hoe was het om op het gebied van entertainment langs het veld te staan?

“Super leuk! Ik was best jong op dat moment, en het was in het jaar dat Aris de finale haalde met Erik Braal als coach en spelers als Whit Holcomb-Faye en Samme Givens. Het was echt prachtig om mee te maken!”

11.  Tjitske: is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Er zijn mij een aantal wedstrijden bijgebleven, maar een toernooi in Denemarken blijft mij het meeste bij. Wij zijn toen ook derde geworden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.