1 tegen 1 met Emie Stoopen

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 08:30

Al haar hele leven basketbalt Emie Stoopen bij de Barons in Breda. Niet alleen in de Eerste Divisie, maar ook op het gebied van 3x3 basketbal ontwikkelt ze zich enorm. Emie heeft veel in huis, wat haar teams altijd veel voordeel geeft.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Emie Stoopen, 20 jaar. Ik woon nu in Breda en ik speel bij Barons dames 1 op Eerste Divisie niveau.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Mijn ouders basketbalden al van jongs af aan, dus ik ben er zo ingerold. Ik was al vroeg aanwezig in de sporthal. Toen ik acht jaar was ben ik zo ongeveer begonnen met basketballen.”

3.  Hebben jouw ouders op hoog niveau gespeeld?

“Ze speelden allebei wel op hoog niveau, aangezien ze voor hun team een mooie inbreng hadden.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik speel vooral op de guard positie, maar ook op de forward positie als er meerdere guard in het veld staan. Het overzicht houden en schieten is wel mijn ding.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik vind van de Belgian Cats Julie Allemand een hele leuke speelster. De Belgian Cats zijn naar mijn idee een mooi voorbeeld voor basketballers.”

6.  In welk opzicht is het een mooi voorbeeld?

“Hoe zij, en ook Julie Allemand, drives naar de basket afronden en hoe zij het spel opzetten en kunnen creëren.”

7. Heb je altijd gebasketbald bij Barons?

“Ja, ik speel in feite mijn hele leven al daar. Ik speel daar nu ongeveer 11 jaar. Ik vind het een hele leuke club om te spelen, en daarbij is het makkelijker aangezien ik in Breda studeer. Die combinatie is ideaal, samen met het spelen in een leuk team.”

8.  Wanneer heb je voor het eerst op landelijk niveau gespeeld?

“Toen speelde ik in de Tweede Divisie met onder 18 van de Barons, ongeveer vijf jaar geleden. Het was zeker wennen, aangezien we gewoon waren aan spel op regionaal niveau. We hadden een groep meiden die het niveau wel aankonden, en ook tegenstand konden bieden.”

9.  Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau bent gaan spelen?

“Voornamelijk op mentaal vlak, maar ook mijn eigen spel. Ik trad eerst veelal op de achtergrond, maar ik heb steeds meer geleerd om voor mijzelf op te komen en meer te durven.”

10.  Je speelt op dit moment bij dames 1 van Barons. Hoe zou het team omschrijven?

“Sinds vorig jaar zijn er een aantal meiden weggegaan, en we hebben een nieuwe coach sinds dit seizoen. Het is wel even wennen, maar we zijn toch gaan spelen in de Eerste Divisie. Het team is heel divers, en we kennen elkaar al een tijdje waardoor het samenspel steeds beter gaat.”

11.  Heb je ooit de ambitie gehad om op het hoogste niveau van Nederland te spelen?

“Vroeger ben ik op rayonniveau gaan spelen. Toen kreeg ik lichtjes die ambitie om het te doen, maar met mijn huidige studie is dit het beste scenario om te basketballen: Eerste Divisie spelen.”

12.  Is er bij Barons nog een bijzonder moment geweest?

“Bij onder 14 hebben we meegedaan aan het Nederlands kampioenschap. Dat was heel leuk om daar aan mee te doen. We wisten er nog niet veel af, en we waren best jong op dat moment.”

13.  Je speelt ook 3x3 basketbal. Hoe is dat bij jou begonnen?

“Toen het in Breda werd gespeeld, besloot ik eraan mee te doen. Ik kijk het altijd op TV, en nu doe ik ook mee aan diverse 3x3 competities. Het spel is heel leuk en dynamisch, zeker ook fysieker.”

14.  Heb je nog meegedaan aan bijzondere toernooien?

“Met onder 14 heb ik één keer meegedaan aan de finale van Streetball Masters. Vooral in Breda is het heel leuk om daaraan mee te doen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.