Succesvol avontuur op het hoogste niveau voor Demi Mulder

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 11:30

Al geruime tijd is de 21-jarige Demi Mulder erg actief in de regio Groningen. Sinds drie jaar komt zij in actie namens Keijser Capital Martini Sparks, dat op het hoogste niveau basketbalt in Haren. Gedrevenheid, passie en de wil om sterker te worden zal nader worden toegelicht door haar.

Sterke ontwikkeling bij Assist in Assen

Al gauw wist Demi waar ze voor wilde gaan. Dat is goed voor te stellen binnen een basketbalfamilie. “Ik ben geboren in Assen. Daar ben ik ook begonnen met basketballen bij Assist in Assen. Ik heb daarvoor turnen geprobeerd en heb daarna een handbal training gedaan. Uiteindelijk koos ik voor basketbal, en daarbij hebben veel familieleden in het verleden gebasketbald. Mijn moeder (Joyce Siderius-Bolman) heeft gebasketbald, net als mijn vaders en mijn oom. Ik heb met de mini’s rond mijn negende voor het eerst een training gevolgd bij Assist.”

Met haar eerste training zou een nieuw avontuur voor Demi open gaan. “Ik vond het enorm fijn om daar te beginnen, en ik heb daar ook heel veel van geleerd in de eerste jaren. Ik speel als forward. Ik wil altijd veel energie en snelheid toevoegen. Af en toe schiet ik er een driepunter in, maar drives naar de basket zijn mijn handelsmerk. Ik speelde daar ongeveer zes jaar, en daarna heb ik de overstap gemaakt naar RTC Noord. Ik wilde meer trainen en sterker worden, dus RTC Noord was een logische keuze.”

De sterke Demi snijdt naar de basket voor twee punten!

De eerste stappen richting landelijk spelen, en op het hoogste niveau spelen

Hier zou het niet bij blijven voor Demi. Ze wilde sterker worden, en ze zou sterker worden. Dat heeft ze kunnen ondervinden bij RTC Noord. “Mijn eerste ervaring met landelijk spelen kwam om de hoek kijken. Ik was ook van school veranderd, waarbij mijn school werd aangepast aan de trainingen. Wij trainden drie ochtenden en vier middagen. Er zaten veel diverse sporters bij mij in de klas, zoals voetballers, schaatsers en volleyballers. Ik heb daar alleen maar positieve ervaringen aan over gehouden. Het was leuk om met z’n alleen het traject door te lopen met trainen en school. Zoiets heeft mij niet als basketballer ver gebracht, maar ook mij als persoon.”

De kans was aanwezig, en Demi greep deze kans: spelen op het hoogste niveau van Nederland. “Bij RTC Noord stopten we met de onder 20 competitie. We wilden nog wel op Eredivisie niveau blijven doorspelen binnen die lichting. Dus H.S.V. Haren heeft dat overgenomen. Later kwam ik voor het eerst uit op het hoogste niveau van Nederland namens Keyser Capital Martini Sparks. Zij zijn een onderdeel van H.S.V. Haren, maar puur gespecialiseerd op het hoogste niveau van Nederland. Dat was een super mooie ervaring, aangezien ik ook uit het noorden kom. Er was een hele lange tijd geen team meer aanwezig geweest op het hoogste niveau in die provincie. De combinatie om dat ik uit het noorden kom en dat vanuit RTC Noord zoiets is ontstaan richting een hoogste niveau is fantastisch!”

In de verdediging namens onder 20 van H.S.V. Haren

Stapsgewijze ontwikkeling

Voor Demi was natuurlijk alles nieuw. Spelen op het hoogste niveau doe je niet zomaar. Ze pakte het heel snel op. In haar tweede jaar was ze in 17 minuten gemiddeld goed voor 7 punten en werd trefzekerder rond de driepuntslijn. “In het eerste jaar was het kijken naar hoe het niveau is. Het spel is natuurlijk anders en sneller. Niets wordt meer cadeau gegeven. Ik zocht naar een andere weg in mijn spel, en in mijn tweede jaar heb ik dat kunnen toepassen. Ik durfde ook veel meer in mijn tweede jaar. Daar heb ik echt stappen in gezet, en heb ik mijzelf enorm ontwikkeld. Mijn coaches en teamgenoten hebben daar erg veel aan bijgedragen.”

Meer durven leidt tot mooi en fantastisch spel voor Demi!

Buitenlandse ambities

Demi is een sterke kracht bij Martini Sparks. Zouden er voor haar geen buitenlandse ambities op de loer liggen? “Ik heb zeker ambities gehad om naar het buitenland te gaan. In HAVO 4 heb ik wel de mogelijkheid gehad om in Hawaii te kunnen spelen. Daar ben ik toen niet op ingegaan. Ik was niet verkast naar een andere school toen ik voor RTC Noord ben gaan spelen. Daarbij wilde ik ook eerst mijn HAVO afronden. Ik had ook daarna zeker de ambitie om richting het buitenland te gaan, ware het niet dat ik was ingeloot voor mijn opleiding fysiotherapie. Dat heeft mij doen besluiten om in Groningen te blijven. Het zou een mooie mogelijkheid zijn in de toekomst, maar de combinatie met mijn school en basketbal is prima voor nu!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.