1 tegen 1 met Nuna Neumann

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 12:00

Nuna Neumann is een jonge, ambitieuze basketbalster die momenteel speelt bij BS Leiden. Ze heeft al een indrukwekkende periode achter de rug, en combineert basketbal met hard werken en grootse ambities.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Nuna Neumann, ik ben 15 jaar en ik speel basketbal bij BS Leiden.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Ik ben vanaf mijn negende begonnen bij BVL, in Leiderdorp. Daar speelde ik tot mijn 12e en toen ben ik naar Leiden gegaan omdat ik naar meer uitdaging zocht.”

3.  Hoe was het om in Leiden voor het eerst te basketballen?

“Het was wel leuk. Bij BVL was ik het enige meisje in een heel jongensteam. Bij Leiden heb ik veel meer technische dingen geleerd, en daardoor veel beter gaan basketballen. Ik vond het leuk om vanaf dat moment ook met meisjes te spelen.”

4.  Wat voor type speelster ben jij eigenlijk?

“Ik ben een forward. Ik speel meestal op de 2 of 3 positie. Ik ben redelijk goed in rebounds en in inside acties maken.”

5.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Ik had eerlijk gezegd het verschil niet echt door. Ik was nog heel jong toen, maar het was wel leuk, vooral omdat het team echt beter aanvoelde voor mij.”

6.  Wat maakte dan precies het verschil in spelen bij Leiden?

“Ik had betere coaches en heb veel geleerd, vooral technische dingen en hoe je moet bewegen en schieten.”

7.  In 2022 speelde je in de landelijke finale in Landsmeer om het kampioenschap in de onder 14 Eredivisie. Hoe was het om een finale te spelen tegenover MBCA?

“Het was heel leuk en spannend om mee te maken. Het is daarom ook mijn wens geweest om zoiets dit jaar weer mee te maken.”

8.  Hoe voelde het voor jou om kampioen te worden op landelijk niveau?

“Echt heel leuk! Ik voelde enorme blijdschap, vreugde en trots.”

9.  Wat maakte jullie als team zo sterk?

“Ik denk dat het vooral door goed teamwork kwam. We hadden een goede band en dat hielp echt.”

10. Is er iemand waar je naar opkijkt?

“Ik kijk op naar LeBron James vanwege zijn mindset en de vele punten die hij maakt. Ook kijk ik naar de onder 19 spelers hier, omdat zij heel snel zijn, en ik ben ook best snel.”

11. Hoe zou je het seizoen in 2023 met BS Leiden onder 16 omschrijven?

“Het was leuk, maar zonde dat we de finals dat seizoen hadden verloren van H.S.V. Haren. Ik heb veel geleerd, en hoopte daardoor dat het dit jaar beter zou gaan.”

12. Hoe voelt het om in een andere hal een finale te spelen, zoals in Zwolle?

“Het geeft veel spanning, omdat er veel ogen op je gericht zijn, inclusief mensen van het Nederlandse team. Het is moeilijk om daarmee om te gaan, omdat het niet je eigen hal is.”

13. Hoe zou je afgelopen het seizoen met onder 18 omschrijven?

“We begonnen heel goed, hadden een dipje gaandeweg het seizoen, maar hebben dat heel goed opgepakt. We konden steeds beter omgaan met kritiek, en meer overspelen naar elkaar. Juist dat heeft ons naar het kampioenschap geloodst in Almere afgelopen mei.”

14. Wat vond ja afgelopen seizoen van de dames van ZZ Leiden op het hoogste niveau van Nederland, tijdens hun debuutseizoen?

“Ze hebben het goed gedaan, al denk ik dat ze nog beter kunnen. Ik kijk op naar hun snelle bewegingen en goede drives. Vooral Kim vind ik een hele goede driver en schutter.”

15. Zie je jezelf in de toekomst bij het eerste team van Leiden spelen?

“Misschien, hopelijk wel. Ik hoop stappen te maken en mee te kunnen trainen met het eerste team. Ik blijf hard werken, en zie wel wat er gaat gebeuren.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.