Mooie basketbaltijden bij BC Shooters met Ingeborg Koelewijn

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 10:00

Op slechts 18-jarige leeftijd heeft Ingeborg Koelewijn al veel moois bij BC Shooters, waar ze haar liefde voor de sport heeft omgezet in mooie momenten op het veld. Haar liefde voor het spel groeide al snel uit tot een ongekende passie, en sindsdien heeft Ingeborg nooit meer achterom gekeken.

“Ik wil alle methoden in het basketbal onder de knie krijgen”

Wat haar onderscheidt van anderen is niet alleen haar talent op het veld, maar ook haar vastberadenheid om te blijven groeien. Terwijl ze haar eigen pad bewandelt binnen het team van BC Shooters, heeft ze altijd gestreefd naar perfectie in haar spel. “Ik wil alle methoden in het basketbal onder de knie krijgen,” zegt ze stellig, en haar toewijding aan deze missie is duidelijk te zien in haar voortdurende ontwikkeling, zowel als individuele speelster als binnen het team.

Steeds meer groeien bij BC Shooters

Ingeborg begon met trainen bij Chantal Heinen. Als lid van het onder 12 team legde ze de basis voor haar succes, waarbij ze samen met haar teamgenoten stap voor stap groeide en beter werd. “Met hen heb ik de basis gelegd, en zijn we alleen maar beter geworden. Een aantal speelsters zijn gestopt, en kwamen er een aantal speelsters van Red Stars en Crackerjacks.” De hoogtepunten waren talrijk, met kampioenschappen bij onder 14 en onder 16, maar ook uitdagingen zoals de abrupte onderbreking door de pandemie die haar pad kruiste. “Ook speelde ik eventjes in de Tweede Divisie met onder 18, wat nu de onder 18 Eredivisie is geworden,” herinnert Ingeborg zich. “Dat is wat ik mij nog goed kan herinneren bij Shooters.”

Passie, liefde en talent voor het spel

Ondanks de aanvankelijke nervositeit voelde Ingeborg zich al snel thuis tussen de oudere spelers, en haar kracht om te blijven groeien leidde haar naar nieuwe hoogten. Nu, als speelster van het dames 3 team, staat ze voor nieuwe uitdagingen en kansen. “Ik denk dat we zeker kampioen kunnen worden. We laten steeds meer zien wat we kunnen, zeker in verdedigend opzicht. We willen verschillende methoden uitproberen, wat best intensief kan zijn.”

Wat echt opvalt aan Ingeborg is haar liefde voor de organisatie van BC Shooters. Voor haar is het niet alleen een club, maar een thuis waar iedereen elkaar steunt en aanmoedigt om te groeien en te excelleren. Ze kijkt met bewondering naar de successen van teams op alle niveaus, van het onder 12 team dat landelijk kampioen werd tot het succes van dames 1, en ziet een veelbelovende toekomst voor de club. “Als je nu ziet hoe dat team zich ontwikkelt, heb je daar bewondering voor. Iedereen support elkaar hier in De Kuil. Ook dames 1 doet het heel goed, dus wat dat betreft zitten er mooie dingen aan te komen!”

Ingeborg Koelewijn verstaat de kunst van de essentie van basketbal: passie, toewijding en teamwork. Haar verloop bij BC Shooters is een inspiratie voor iedereen die droomt van een prachtige tijd op het basketbalveld, en haar verhaal zal nog lang worden verteld als een voorbeeld van wat mogelijk is wanneer je je hart volgt en blijft streven naar mooie momenten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.