Sanne Desplenter deelt onvergetelijke basketbalmomenten

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 09:15

De 19-jarige Sanne Desplenter heeft al veel meegemaakt met Waregem, de ploeg waar ze al haar hele carrière basketbalt. De jeugdinternational heeft zichzelf ontwikkeld richting een ploeg in de eerste ploeg. Daar is ze nu de eerste guard, en is op weg naar nog meer ontwikkelingen en onvergetelijke momenten! Foto: FIBA Europe

De vergelijking met haar zus

Sanne is niet de enige binnen de familie die basketbalt. Haar zus Karen basketbalt ook in Waregem, in de derde ploeg. “Ik ben begonnen toen ik zes jaar was, toen al in Waregem,” vertelt Sanne. “Mijn oudere zus Karen begon als eerste met basketbal, en daar ging ik altijd naar kijken. Dat vond ik zo tof dat ik mij ook ben gaan inschrijven bij Waregem. Mijn Karen beschikt over meer snelheid, terwijl ik meer op techniek speel en meer een schutter ben. Ik vind het echt fantastisch dat wij dezelfde passie kunnen delen met elkaar.”

Niet alleen Karen is een voorbeeld voor Sanne. Op haar positie als guard heeft ze nog een voorbeeld. “De Belgian Cats vind ik geweldig om te zien. Zelf speel ik als guard, en Julie Allemand is qua positie een fantastisch voorbeeld om te volgen. Ze is enorm goed bezig, en dat intrigeert mij enorm!”

De ontwikkeling richting dames 1 van ION Waregem

Al vanaf de jeugd beleefde Sanne veel mooie tijden. Het was werkelijk een beleving om de ontwikkeling vanuit de jeugd door te maken. “Wat de jeugd wedstrijden betreft; het was altijd sfeervol met veel ambiance. We speelden een landelijke finale waarbij ouders, opa’s en oma’s meegingen. We zijn twee keer Vlaams kampioen geworden, en twee keer West-Vlaams kampioen geworden. Dat bracht ons als club steeds dichterbij elkaar, en het was werkelijk een onvergetelijk moment!”

Sanne Maakte sprongen. Ze werd steeds sterker, behendiger en werd daarom kandidaat voor een plek op het hoogste niveau. “Als ik mijzelf vergelijk met toen ik in onder 14 speelde en nu, dan zit daar zeker verandering in. Ik begon eerst op regionaal niveau met onder 14, en vanaf onder 16 ben ik met de grotere ploegen gaan meetrainen. Van een derde en tweede ploeg was het enorm spannend om rond mijn 17e naar een eerste ploeg in Waregem te spelen. Als kind keek ik vroeger graag naar de eerste ploeg in de Eerste Klasse, waar ook altijd veel volk aanwezig was. Het is een eer om als speelster van 19 daaraan deel te nemen. Iedereen kent elkaar, en het is altijd gezellig!”

Foto: FIBA Europe

Een belangrijke rol op het hoogste niveau

“Voorheen had ik nooit gedacht dat ik ooit Top Division 1 zou spelen,” vertelt Sanne. Inmiddels doet ze dat wel en is ze bezig met een geweldige groei als speelster. “We zijn dat niveau ingestapt, en hebben daar veel uit geleerd. Je kunt alleen maar beter worden, en regelen onze trainingen ook zo dat we er steeds beter door worden. We zijn een vrij jonge ploeg, en kunnen alleen maar meer groeien.

Ik heb slechts de helft van het afgelopen seizoen kunnen spelen vanwege klierkoorts. Toch ben ik er bovenop gekomen, en het moment op het veld voelde heerlijk. In maart van dit jaar maakte ik mijn rentree tegen Kangoeroes Mechelen, en de ballen er weer in gooien was geweldig. Zoals gezegd, ik vind het leuker om te schieten dan te driven.”

Met haar enorme enthousiasme zal Sanne nog meer een aanwinst zijn voor ION Waregem. “We hebben een aantal transfers, en beschikken over negen vaste speelsters en twee jeugdspeelsters. Ik ben een eerste guard, dus dat wordt een grote uitdaging. Uiteraard geef ik altijd alles wat ik in mij heb, met enorm veel doorzettingsvermogen voor het team!”

Haar debuut als jeugd Belgian Cat

De ontwikkelingen die Sanne heeft doorgemaakt hebben succes opgeleverd. Niet voor niets is ze afgelopen zomer opgesteld geweest voor het onder 20 team van België. “Het voelde als een droom die uitkwam; spelen voor de onder 20 Belgian Cats! De voorbereiding begon in mei dit jaar. We bezochten verschillende stages in onder meer Antwerpen en Leuven, maar ook in Berlijn. Dat was echt heel spannend, aangezien ik voorheen nooit in mijn leven had gevlogen. Spelen tegen andere landen was best moeilijk, maar als ploeg zelf bleef de sfeer er goed is. Dat maakte het enorm leuk. Het was echt geweldig om mee te maken, en ik zou het zo weer overdoen!”

Foto: FIBA Europe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.