Pien Nijhuis en Marèll Glaubitz gaan vol vertrouwen een nieuw seizoen in met Jolly Jumpers

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 08:30

Gedurende de tweede helft van het afgelopen basketbal seizoen heeft Jolly Jumpers mooi spel kunnen laten zien. In de Tubbergse Sportcomplex De Vlaskoel zijn Pien Nijhuis (links)en Marèll Glaubitz (rechts) al drie seizoenen elkaars teamgenoten. Met hun talent en routine zijn ze bereid nog meer mooie dingen te laten zien namens Jolly jumpers! Foto's: Herman Zandhuis

Het ontstaan van hun basketbalcarrière

Pien is rond haar zesde begonnen met basketballen, en tot vandaag de dag heeft ze altijd bij Jolly Jumpers gespeeld. “Vroeger had ik al naar de dames van Jolly Jumpers gekeken, en daar sprak Daphne Berends mij enorm aan qua spel,” herinnert Pien zich. “Ik vind haar nog steeds heel inspirerend. Basketbal was vroeger een van de sporten die in Tubbergen het meest werd uitgeoefend. Zodoende ben ik er zeg maar ook mee begonnen. Op mijn 15e heb ik voor het eerst meegedaan met dames 1 van Jolly Jumpers. Het was echt spannend om dan ook minuten te kunnen maken. Maar toch, ik ben een clubmens, en spelen bij dames 1 is sinds dat moment al een grote eer geweest. Het is geweldig om onderdeel van de ontwikkeling te zijn.”

Marèll is begonnen toen ze acht jaar was. Haar vader heeft vroeger gebasketbald waardoor ze er zelf ook aan is begonnen later. “Ik ben begonnen met basketballen bij Risne Stars in Rijssen,” vertelt Marèll. “Het was heel spannend in het begin, maar mijn vader was destijds de coach. Dat vond ik echt leuk, maar ook leerzaam. Daarna ging ik naar Landstede Hammers en sinds twee jaar speel ik ook in Tubbergen, gecombineerd met Zwolle dus. In Zwolle speelde ik voor het eerst op landelijk niveau. De eerste weken waren echt spannend, maar later zit je in een goed schemaritme, dus dan wen je er ook snel aan. Het was anders dan één keer in de week trainen, en er werd ook veel meer gereisd.”

Spelen op het hoogste niveau van Nederland

Het was 8 oktober 2011, de dag waarop Pien haar debuut maakte op het hoogste niveau van Nederland. Toen liet ze ook al hele goede cijfers zien. “Met hard werken en progressie laten zien kom je een heel eind,” beweert Pien. “Druk op jezelf leggen dat je een beginneling bent werkt alleen maar averechts. Natuurlijk is het niet niks, maar door met vertrouwen te spelen gaat alles je steeds beter af. Ik weet nog dat ik dat zelf deed. Het jaar daarna speelden we niet meer op het hoogste niveau, dus wat dat betref heb ik veel bij dames 1 voorbij zien komen.”

Sinds 2018 speelt Pien weer op het hoogste niveau van Nederland. Jolly Jumpers wist weer terug te keren. “Dat was echt heel gaaf! We werden in de Promotiedivisie kampioen, en het jaar daarna tweede. Na dat tweede jaar gingen we terug naar de Eredivisie met Jolly Jumpers. Het was heel mooi om weer een onderdeel te kunnen zijn op het hoogste niveau, helemaal in een dorp als Tubbergen.”

Ook Marèll weet inmiddels hoe het is om op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Voornamelijk haar reboundend talent is enorm bewonderingswaardig! “Toch voelde ik een bepaalde druk van buitenaf. Niet door de meiden, want die hebben mij echt met open armen ontvangen. Na de eerste weken ging de knop om zodat het niet meer spannend was. Als de grote meiden goed uitboxen kwamen we beter bij onze rebounds.”

Inmiddels combineert Marèll zoals gezegd dames 1 van Jolly Jumpers met Landstede Hammers onder 21. “In het begin was het lastig te combineren. Ik woon niet in Tubbergen, maar ook niet in Zwolle. Qua wedstrijden hebben we duidelijke afspraken gemaakt met welke team ik zoal mee ga.”

Met volle kracht het nieuwe seizoen in

In de tweede helft van afgelopen seizoen maakte Jolly Jumpers dus een goede indruk in de competitie. Dat willen ze dit seizoen verder uitbouwen. “We hadden afgelopen seizoen een nieuwe coach: Chris Stomp,” vertelt Pien. “In het begin was het wel even wennen, maar we hebben veel gepraat over verwachtingen, en van daaruit zijn we gekomen tot waar we nu zijn. Dat is echt goed gegaan, en zodoende hebben we gedurende het tweede deel van het seizoen kunnen laten zien wie wij zijn.”

Marèll: “Ik hoop dit seizoen dat we rond de top vier mee gaan komen. Dat zou ik absoluut willen meemaken, en ik denk dat dat wel mogelijk is. Als je ziet hoe we het laatste deel van het seizoen hebben gespeeld, zie ik veel mogelijkheden om hele mooie wedstrijden te laten zien. Met Chris als coach kunnen we verder gaan waar we zijn gebleven, met de kern van het team in tact.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.