Barbara Steen ontplooit zich op meerdere gebieden

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 09:00

Al een tijdje is Barbara Steen model. Bij een landelijke fotovereniging is ze jaren geleden terechtgekomen, aangezien ze in die tijd eigenlijk als hobby wilde fotograferen. Voornamelijk mensen fotograferen leek haar fantastisch. Alleen wat het allemaal kostte, ook qua tijd, was best een opgave voor haar. Op haar 17e heeft een fotograaf haar gevraagd om een keer model te staan. Vanaf dat moment is dat niet meer veranderd. Ook is Barbara trouwambtenaar en was ze in diverse televisieprogramma te zien.

Je bent wie je bent

Barbara laat zien dat het belangrijk is dat je accepteert wie je bent en wat je uitstraalt. Dat maakt haar op alle fronten enorm mooi en geweldig. “Ik vind dat iedereen blij zou moeten zijn met zijn of haar lichaam,” beweert Barbara. “Ik ben nu fitting model, wat inhoud dat mijn postuur moet zijn zoals het nu is. Dat vind ik helemaal oké, en daarmee wil ik ook meegeven dat je bent wie je bent en blijf vooral wie je bent.

Als model vind ik het niet alleen leuk om model te staan, maar vooral ook om mijn ideeën als fotograaf te laten zien. Laatst heb ik een shoot gedaan met een hele goede vriend. Wij vinden allebei Erwin Olaf erg leuk, en in die stijl wilden wij onze shoot lanceren. Zo heb ik ook steeds meer ontwikkeld in dat opzicht, dat ik weet wat ik wil en hoe ik iets kan vormgeven.”

Een mooie inspiratie: Marilyn Monroe

Hoe toepasselijk is het om een inspiratie te hebben die wat weg heeft van jou! Barbara is dan ook blij met de persoon die een inspiratie is voor haar. “Als er dan iemand is die niet kan ontbreken is het toch wel Marilyn Monroe die mij heeft geïnspireerd. Ze is een enorm mooie vrouw, voornamelijk heel natuurlijk. Ook James Dean is een enorm stoere man, met een geweldig karakter. Als model leek het mij leuk om deze twee kanten te mixen. Vroeger werd ik nog weleens vergeleken met Marilyn Monroe, toen ze nog geen blond haar had. Een fotograaf vroeg een keer, toen hij wat foto’s aan mij liet zien, ‘Ken je deze foto nog’? Het kwam mij niet bekend voor, maar gelijk daarna zei hij dat ik dat niet was op die foto, maar Marilyn Monroe. Dat ik haar niet herkende vond ik best grappig!”

Andere bezigheden naast model

Barbara wilde meer doen, en heeft dat ook gedaan. Haar kennis en vaardigheden heeft ze op een fantastische manier weten uit te breiden. “Op de vraag wat ik later wilde gaan worden, antwoordde ik destijds ‘alles’. Ik wilde zoveel mogelijk leren en meekrijgen. Er werd gevraagd naar een extra kracht als zorgmedewerker voor dementerende mensen en mensen met alzheimer. Dat was tijdelijk voor drie maanden, zodat de huidige medewerker er even tussenuit kon. Zorg hield voornamelijk in om leuke dingen te doen met de mensen, zodat zij ook een hele leuke tijd konden meemaken. Binnenkort ben ik pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf, op een verticale groep

Daarbij verkoop ik poncho's. Dat is tot stand gekomen doordat ik gevraagd was als model. Deze poncho’s vond ik zo warm en zacht, en het verbaasde mij dat deze wol niet prikte door alpaca en merinoswol. Hierdoor besloot ik het te verkopen vanuit huis en op markten.”

Niet alleen op het gebied van zorg hield Barbara zich bezig. Ook in de mediawereld heeft ze zich weten te profileren. “Het leuke van film is dat je een keer iemand anders kan zijn en spelen. Als je een goed persoon bent, wie wil er dan niet een keer een bad guy spelen? Dat zijn enorm leuke uitdagingen. Vaak krijg ik de rol als moeder, of in Koefnoen mocht ik een keer een zuster spelen.

Babs trouwambtenaar

Sinds 2007 is Barbara ook trouwambtenaar. Het is een fantastische bezigheid om te zien hoe huwelijksstellen elkaar het ja-woord geven. “Een vriendin van mijn schoonmoeder was trouwambtenaar. Dat is in mijn achterhoofd blijven hangen. Ik gaf voorheen sportlessen, en na afloop kwam er iemand naar mij toe die zei dat er veel ambtenaren zijn weggegaan. Het leek mij erg leuk om dat ook te doen, dus later kreeg ik een reactie terug om op gesprek te komen. Uiteindelijk ben ik gekozen als de jongste trouwambtenaar, wat ik nog steeds ben overigens.

Zo’n eerste keer in de rechtbank was bijzonder om mee te maken. De eerste keer dat je voor een grote groep mensen staat, hoop je natuurlijk niet dat je per ongeluk een verkeerde naam noemt. Het was een hele leuke groep! Ik houd enorm van humor, en die probeer ik er ook in te houden tijdens zo’n moment. Natuurlijk moet het ja-woord gegeven worden, maar voor de rest probeer ik iedereen op zijn/haar gemak te stellen.”

Veelzijdigheid, dat mag absoluut gezegd worden over Barbara! Op meerdere aspecten is ze enorm gedreven en maakt ze mensen enorm blij!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.