Daniëlle Tielemans realiseert haar ambities door het opzetten van een eigen pedicurepraktijk

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 08:30

Ze trotseert nieuwe uitdagingen en beschikt over ondernemerschap. Voor Daniëlle Tielemans is een droom werkelijkheid geworden. Ze heeft middels hard werken, studeren en overtuiging het voor elkaar gekregen om sinds afgelopen najaar een pedicurepraktijk op te richten en uit te breiden: Pedicurepraktijk Daniëlle. Zoals gezegd, afgelopen najaar is het opgericht, maar het is nu al een mooi succes te noemen! Klanten komen er graag, en verlaten met geheel verzorgde voeten de deur.

De eerste stappen: opleiding + ondernemerschap

Een eigen praktijk zet je natuurlijk niet zomaar op. Daniëlle ging aan de slag met de volledige overtuiging dat zij iets prachtigs kan neerzetten. “Vroeger ging ik ook naar de pedicure,” vertelt Daniëlle. “Omdat ik op latere leeftijd iets voor mijzelf wilde beginnen ben ik heel goed gaan nadenken wat ik zou willen. Ik werk graag met mensen, en ben ik gekomen op het idee om een eigen pedicurepraktijk te beginnen. Eerst ben ik gaan kijken of daar wel voldoende vraag naar was, maar al gauw is gebleken dat zoiets zeker aanwezig is. Dit gaf mij de motivatie om de stoute schoenen aan te trekken en de basis opleiding pedicure te starten, de opleiding basis pedicure te starten en ermee beginnen.”

Veel meer dan alleen de benadering van voeten

Als pedicure moet je bedacht zijn op alles. Er komt nog zoveel meer bij kijken. “Het was niet makkelijk, wat ook niet vreemd is als je voor het eerst ergens aan begint,” beaamt Daniëlle. “De opleiding was best pittig, daar heb ik heel wat tijd in gestoken. Via diverse stages en praktijkervaringen ben ik enorm op weg geholpen tot waar ik nu ben. De opleiding bevat enorm veel theorie, wat mensen niet snel verwachten. Het zijn drie theorie-examens die je aflegt. Daarbij is het ook belangrijk dat je niet alleen de menselijke voet leert kennen, maar het hele menselijk lichaam. Dat is zeker niet niks. Daarnaast heb je natuurlijk ook je praktijkexamen en een ondernemersvaardighedendiploma die je moet halen. Dat laatste is een behoorlijk verslag dat geschreven moet worden, bestaande uit 11 hoofdstukken waarna je ook een mondelingexamen moet afleggen.”

Per september 2021: Daniëlle pedicurepraktijk

Ondanks al deze moeilijke studies heeft Daniëlle het toch gered. Afgelopen najaar was het zover: het opzetten van een eigen pedicurepraktijk in de Hilversumse Meent. “In het begin is het natuurlijk heel spannend om iets van jezelf vorm te geven,” herinnert ze. “Als mensen je al gauw gaan benaderen voor een afspraak krijg je het gevoel dat je toch aan iets goeds bezig bent. Doordat ik eerder al stage liep in een praktijk, was ik toch wel bekend in de omgeving en de ruimte waarin ik werkte. Op dat moment voelde ik dat ik het op mijn manier kon vormgeven, met succes. Afgelopen januari heb ik een tweede vestiging geopend in Almere, waar ik woonachtig ben. Het leuke daarvan is dat ik in Almere een samenwerkingsovereenkomst ben aangegaan met Hairstudio Jafemy. Mensen kunnen hierdoor een combi-afspraak maken, door zowel hun haren te laten verzorgen en hun voeten door mij te laten verzorgen. Zoiets maakt dat ook enorm leuk, en zeer divers.

Het eigen ondernemerschap en het samenwerken met mensen maakt het fantastisch. Je komt veel verschillende soorten voeten tegen. De één heeft weinig kwalen, maar de ander juist meer. Als je mensen regelmatig in de stoel behandelt, ga je gegarandeerd resultaat terug zien. Voor dat resultaat doe je het, dat je anderen kan voorzien van het gewenste resultaat. Dat geeft enorm veel voldoening in je werk.”

Natuurlijk heb je in het begin een verwachting hoe zoiets eruit zou komen te zien. Wat voor verwachtingen had Daniëlle zoal? “Voorheen had ik uiteraard een verwachtingspatroon. In feite vind ik het nog veel leuker dan dat ik voorheen had verwacht. Je krijgt enorm veel voldoening van dit werk. Het is enorm fijn om mensen te kunnen helpen en te verlossen van hun klachten, en vervolgens blij de deur uit zien gaan. De reacties die er tot stand komt is enorm fijn om te horen en terug te krijgen.”

Deze reacties laten zien dat Daniëlle enorm gedreven en zeer deskundig is. Wat heeft deze praktijk zoal te bieden voor mensen met problemen aan de voeten? “Bij Pedicurepraktijk Danielle ga je met verzachte en verzorgde voeten de deur uit. Voor mensen die slecht ter been zijn, kom ik graag op locatie.”

Je bent nooit uitgeleerd

Daniëlle heeft laten zien wat het vergt om een praktijk te beginnen en om uitdagingen te trotseren. Zeker een inspiratie en motivatie voor andere! “We hebben een druk gezin, de ene die zich bezighoudt met sport en de ander met theater. Het was belangrijk om uiteraard het thuisfront achter mijn plannen te hebben. Het is ook een stukje karakter wat erbij komt kijken om dit soort plannen te realiseren en uitdagingen te trotseren. Binnenkort ga ik meerdere cursussen volgen, want je bent uiteraard nooit uitgeleerd. Hopelijk heb ik later een volwaardige praktijk, zodat ik mijn passie en mijn kracht kan blijven uitbreiden en doorgeven aan nog veel andere mensen die hulp nodig hebben met hun voeten.”

Ervaar je zelf klachten aan jouw voeten? Benader dan Daniëlle via haar praktijk, en zij kan je helpen en verlossen van al jouw klachten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.