Warmte, spontaniteit en glans; muziek geeft Susanne de Rooij vleugels

Gepubliceerd op 24 november 2022 om 08:30

Stralende ogen, een geweldige uitstraling en het uiten van een geweldig warme zangklank! Susanne de Rooij brengt met haar stem een bijzonder mooi geluid naar buiten, en maakt het waar dat alles wat zij qua muziek performt en zingt volledig uit haar hart komt. Ze is onder andere musical artiest en geeft ook zangles aan kinderen. Met haar bedrijf Heart4Music realiseert ze enorm veel dromen, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor vele anderen. Muziek stond altijd centraal binnen haar familie. Ze ging naar dansles toen ze vier jaar was, en op haar zevende op pianoles. “Mijn eerste ensemble-ervaring kwam op mijn tiende toen ik naar een kerkkoor ging,” vertelt Susanne, “waarna ik uiteindelijk op mijn vijftiende in twee bandjes speelde; één op school en in een vluchtelingenband. Een aantal van deze mensen zie ik vandaag de dag nog steeds.” Susanne is gek op musical, dus ze ambieerde het om daarin verder te gaan. Van haar 24e tot haar 28e heeft ze de musicalopleiding gedaan aan het Nederlands Musical Ensemble.

Eerste mooie herinneringen in het kader van muziek

Doordat muziek centraal stond binnen haar familie werden leuke initiatieven georganiseerd. Initiatieven die voor sommigen later goed zijn uitgepakt. “Mijn moeder maakte musical met de kinderen uit de straat,” vertelt Susanne. “Soms moesten zelf dingen verzinnen, die creativiteit liet ze graag aan ons over. Daardoor is mijn zus Desiree ook Singer Songwriter geworden. Zij ging toen gelijk haar eigen liedjes verzinnen. Ik deed dat destijds ook, maar ik was ook echt enorm gek op Grease. Dat was wel een inspiratie voor mij waardoor ik musical leuk ben gaan vinden, evenals de West Side Story.”

Dan komt er ook een eerste keer dat je gaat optreden. Ook dat zal Susanne nooit meer vergeten. “De eerste keer dat ik op een podium stond was tijdens een kerkviering. Ik was een meisje van vier jaar, dat onder andere ‘Hoe leit dit kindeke hier in de kou’ zong. Met al mijn ziel en zaligheid bracht ik dat nummer door de kerk, en iedereen vond dat heel mooi en schattig. Toen voelde het voor mij al dat ik het enorm leuk vond, en ik erin wilde groeien. Het was een begin van een passie die steeds groter werd.”

Meerdere opleidingen, met de Musicaleducation als eindstation

Soms moet je alternatieven hebben als plannen niet helemaal lopen zoals gedacht. Deze alternatieven heeft Susanne gelukkig gevonden. “Doordat ik eerst niet werd aangenomen bij een musicalacademie ben ik gaan studeren aan de opleiding Master of Arts, Theater- Film- en Televisie wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Musical bleef altijd kriebelen gedurende deze opleiding. Hierdoor ben ik in 2003 gaan studeren aan de Musicaleducation. Dat maakte mij enorm blij, want ik kon toen lekker bezig zijn met dansen, zingen en acteren; bezig zijn met wat ik enorm leuk vind om te doen.

Tegelijkertijd met de studie aan de Universiteit Utrecht ben ik op mijn 22e elke zaterdag de opleiding Academie Voor Lichte Muziek gaan volgen. Dat hield ook één en al passie in. Lezen over theater is ook leuk, maar dat is puur de theorie erachter. Het was enorm handig en nuttig om het allemaal te doen. Toen ik op mijn 24e was afgestudeerd aan deze opleiding ben ik gelijk begonnen aan de Musicaleducation.”

Het begin van een geweldig plan: Heart4Music

Al bijna 15 jaar is Susanne eigenaar van haar bedrijf Heart4Music. Susanne leeft van muziek, gaat erin op, bloeit op in elke mogelijkheid om te groeien en weet dat te laten weerschijnen in Heart4Music. In januari 2008 werd het bedrijf werkelijkheid. “Een vriend van mij is NLP coach,” herinnert Susanne zich. “Later ben ik dat ook gaan doen omdat ik daar wel geïnteresseerd in was. Hij had allerlei tools, waarmee hij onder meer vroeg waar ik over vijf jaar zou willen zijn. Daar had ik zelf nooit over nagedacht. Hij vroeg of ik het niet leuk vond om een eigen bedrijf te beginnen. Ik wist niet zo goed hoe ik dat voor mij moest zien, maar hij stelde voor dat ik mijn ogen eens moest gaan sluiten en dat ik eens moest voorstellen hoe het zou zijn om een eigen bedrijf te hebben en hoe het logo eruit zou moeten zien. Ik visualiseerde mij een hartje met vleugels voor me, aangezien mijn hart vleugels krijgt bij het maken van muziek. Het idee voor Heart4Music is hierdoor tot stand gekomen, en dat logo heb ik laten ontwerpen door een vriendin van mij. Ik moest mij bij de Kamer van Koophandel melden voor het opzetten van het bedrijf, en gaandeweg leer je steeds meer in het kader van ondernemerschap; waaronder de administratie bijhouden of zorgen dat je genoeg opdrachten krijgt.”

Wat verzorgt Heart4Music zoal?

Heart4Music biedt enorm veel moois aan voor iedereen die wil groeien in de muziek. Dat varieert van sprekers tot zangers, workouts voor kinderen, effectieve oefeningen en nog veel meer. Van haar inzet om mensen te laten groeien in de muziek zie je steeds meer resultaat. “Ik geef dus zangles, waarbij je je kan aanmelden voor privé zanglessen of musicalworkshops. Ook geef ik zangles op scholen, en heb ook een voice-workout die je kan kopen. Verder zijn mijn lessen ook van toepassing op solo zingen of in een duo.”

Als Susanne zingt dan komt het vanuit haar hart recht je hart binnen! Bekijk hier meer prachtige optredens van Susanne, en geniet!

Haar geweldige manier van lesgeven loont

Knallen met z’n allen; gezegd mag worden dat het absoluut lukt met Heart4Music! Susanne beschikt over zoveel kennis, kwaliteit, liefde en warmte voor muziek dat ze zo’n gevoel en talent met succes kan overdragen op potentiële muziektalenten. “Eerder heb ik twee meisjes echt zien doorbreken, namelijk de zusjes Sunflower en Gina Versteeg. Zij zijn doorgebroken bij The Voice Kids. Dat is echt enorm leuk om mee te maken, het doorbreken van potentieel talent! Zij zijn wel echt enorm goede talenten, wat ik altijd in hen zag!”

Verdere doelstellingen

Een bedrijf met prachtige initiatieven met succes runnen, zelf schitteren tijdens optredens en talent laten doorbreken. Susanne is een fantastische kracht binnen de muziekwereld, en heeft naast dat alles natuurlijk nog veel meer dromen en doelstellingen. “Ik ben nu meer met jazzmuziek bezig. De kans dat ik die kant op ga zit er wel in. Eén droom van mij is om ooit eens op het North Sea Jazz Festival te staan. Dan moet je wel enorm goed zijn, maar het streven is enorm uitdagend. Er zijn veel opties, en met vocal training ben ik ook meer aan het uitbreiden. Een vrouw combineert ook zang met coaching, en dat vind ik ook heel interessant. Met haar ben ik in gesprek, en heeft ze een nieuwe techniek genaamd vocal feedback. Er zijn nog veel plannen die ik wil realiseren, waar ik dit jaar over aan het nadenken ben. Natuurlijk ga ik veel doen met Heart4music, en ondertussen brainstormen over hoe nu verder.”

Susanne straalt helemaal bij het horen van muziek. Ze straalt zo enorm dat ze met deze passie en liefde muziek niet alleen kan horen of voelen, maar ook kan overbrengen aan anderen. Bezoek Heart4Music om deze mogelijkheden en muziekdromen werkelijkheid te laten worden, maar bezoek ook muziekoptredens van Susanne. Haar prachtige zangklank maakt dat je volledig kan horen dat muziek sinds haar geboorte al een hele grote rol in haar leven speelt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.