1 tegen 1 met Jaden Simmon

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 12:50

Na het uitoefenen van diverse sporten zoals judo, honkbal en voetbal, is Jaden Simmon bij Crackerjacks in Amersfoort terecht gekomen om te gaan basketballen. We stellen hem in dit artikel een aantal vragen over zijn spel en de Crackerjacks.

1.  Introduceer jezelf eens, met wie hebben wij het genoegen?

“Ik ben Jaden Simmon, ik ben 14 jaar. Ik speel nu ongeveer 6 jaar basketbal. Ik zit op het Farel College in Amersfoort, 3 VWO op dit moment.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik was 8 jaar toen. Mijn vader kent een vriend, en die trainde toen een onder 10 team bij Crackerjacks in Amersfoort. Hij vroeg aan mijn vader of ik mee wilde trainen. Ik was op dat moment op zoek naar een sport. Ik heb al op judo gezeten, honkbal en voetbal. Ik wilde meetrainen, en dan zou ik kijken wat ik ervan vond. Ik vond het gelijk heel leuk, en na nog een aantal trainingen heb ik er officieel voor gekozen om op basketbal te gaan.”

3.  Wat voor type speler ben je?

“Ik ben een forward. Ik ben niet iemand die een bal opbrengt, maar ik kan wel goed naar de basket dribbelen. Meestal drive ik en probeer ik vanuit de snelheid te scoren. Schieten gaat mij ook steeds beter af. Ik pass ook vaak de centers aan om zo onder het bord punten te laten toekennen voor ons.”

4.  In hoeverre ben je gegroeid als speler bij Crackerjacks?

“Nu speel ik in het onder 16 team, en mijn moeder is daar teammanager. In de eerste vier of vijf jaar was ik op zoek naar meer uitdaging. Ik wilde mijzelf door ontwikkelen op mijn positie, de forward positie. Bij dit onder 16 team helpen mijn coach en teamgenoten mij enorm met mijn ontwikkeling omhoog.”

5.  Speel je al een tijdje op landelijk niveau?

“Afgelopen seizoen in 2019-2020 speelde ik voor het eerst landelijk, in de Tweede Divisie. Daar was ik wel aan toe, want na een aantal jaren regionaal spelen wilde ik wat nieuws proberen.”

6.  Heb je tussendoor nog overwogen om bij andere Utrechtse clubs te kijken?

“Bij onder 12 besloten we om met het hele team naar Uball in Utrecht te gaan. Zij trainen vijf keer per week. Een aantal van mijn teamgenoten zagen dat helemaal zitten, maar voelde me meer thuis bij Crackerjacks.”

7. Nu je landelijk speelt, heb je de ambitie om op het hoogste niveau te gaan spelen?

“Ik wil wel eredivisie bij onder 18. Ik ben nog eerstejaars onder 16, dus ik kan nog even Tweede Divisie spelen. Verder heb ik niet echt de ambitie om in Amerika te spelen. Ik voel me hier goed in Amersfoort.”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.